ГоловнаПолітика

Рада дозволила поліції евакуювати припарковані автомобілі, які заважають проїзду

Інформація про евакуацію повинна відразу ж передаватися на мобільний номер власника.

Рада дозволила поліції евакуювати припарковані автомобілі, які заважають проїзду
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада дозволила поліції евакуювати припарковані автомобілі, які перешкоджають руху транспорту.

За прийняття законопроекту №5364 проголосували 237 депутатів при мінімально необхідних 226.

Евакуація може здійснюватися, якщо авто поставлено на проїжджій частині у два і більше рядів, розташоване на залізничних переїздах, на трамвайних коліях, на естакаді, мосту, шляхопроводі або під ним, в тунелі, на пішохідному переході або ближче ніж за 10 м від нього по обидва боки, на перехрестях і ближче ніж за 10 м від краю проїжджої частини за відсутності на ній пішохідного переходу, ближче ніж за 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, ближче ніж за 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, ближче ніж за 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Обставини, що послужили підставою для тимчасового затримання транспортного засобу, повинні обов'язково фіксуватися в режимі фотозйомки або відеозапису і у відповідному протоколі про адміністративне правопорушення.

Інформація про евакуацію повинна відразу ж передаватися на мобільний номер і електронну пошту власника автомобіля.

Згідно із законопроектом, порушення правил паркування транспортних засобів, у тому числі несплата вартості послуг за користування майданчиком для платного паркування, обертається накладенням штрафу у 20-разовому розмірі від вартості однієї години послуги користування парковкою.

Паркування в місцях, призначених для безкоштовного паркування, особами, які не мають відповідних пільг, обертається накладенням штрафу у 30-разовому розмірі від вартості однієї години послуги користування парковкою.

Постанова про адміністративне стягнення за порушення правил паркування може виноситися без участі порушника. Інспекторам з паркування забороняється приймати готівкові кошти як плату за послуги.

Нагадаємо, Київрада заборонила паркуватися на 67 вулицях столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram