ГоловнаПолітика

Екс-співробітники ПриватБанку організували шахрайство на поверненні грошей

Банк повертав гроші власним коштом.

Екс-співробітники ПриватБанку організували шахрайство на поверненні грошей
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua/

Правоохоронці викрили в Києві злочинну групу в складі колишніх працівників ПриватБанку, які організували схему незаконного заволодіння коштами банку.

Учасники угруповання придбали низку підприємств з ознаками фіктивності, яким банк видав POS-термінали для проведення розрахунків за допомогою платіжних карток. Зловмисники через ці термінали проводили фіктивні операції з продажу різних товарів, а після зарахування коштів знімали їх через картку "Ключ до рахунку" в банкоматах.

Надалі учасники злочинного угруповання проводили фіктивні операції з нібито повернення товарів, після чого ПриватБанк проводив операцію повернення грошей на відповідну банківську картку власним коштом, оскільки на банківських рахунках фіктивних підприємств грошей вже не було, повідомляє прокуратура Києва у фейсбуці.

На цей момент встановлено 200 тис. гривень збитків, завданих ПриватБанку.

Правоохоронці здійснили 14 обшуків житла і транспортних засобів зловмисників. Вилучено сім POS- терміналів, 18 чеків на повернення готівки, 97 банківських карток, 28 печаток, 18 сім-карток, два комп'ютери, п'ять ноутбуків, три планшети і близько 240 тис. гривень готівкою.

На сьогодні затримано трьох учасників угруповання. Їм готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування, протягом якого буде перевірено причетність інших осіб до вчинення злочину, а також остаточну суму збитку, завданого банку, триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram