ГоловнаПолітика

Росія чинить політичний тиск, шантаж та військові провокації, - Єльченко

Україна закликала ОБСЄ приділити посилену увагу ситуації з правами людини в окупованому Криму.

Агресія Росії проти України, яка триває, та її негативні наслідки залишаються одними з основних загроз європейській безпеці.

Про це заявив постійний представник України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко на засіданні Радбезу ООН щодо австрійського головування в ОБСЄ.

"Замість того, щоб сумлінно виконувати Мінські угоди, Росія чинить політичний тиск, шантаж та військові провокації. Агресія Росії проти України, яка триває, та її негативні наслідки залишаються одними з основних загроз європейській безпеці ", - констатував він.

Єльченко зазначив, що "військова атака Росії на Авдіївку підтвердила стійке небажання Москви виконувати свої зобов'язання щодо Мінських домовленостей". За його словами, місцеві вибори на Донбасі як ключовий елемент політичного врегулювання можливі тільки після реалізації безпекового комплексу заходів.

Постпред України в ООН закликав ОБСЄ приділити посилену увагу ситуації з правами людини в окупованому Криму, де "Росія проводить небувалі репресії".

Нагадаємо, напередодні глава МЗС України Павло Клімкін закликав ООН бути активнішими у питанні врегулювання конфліктів, а також закликав реформувати раду Безпеки ООН, щоб усунути зловживання правом вето постійними членами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram