ГоловнаПолітика

Фірташа затримали на 48 годин до обрання запобіжного заходу

Олігарха заледве чи видадуть США чи Іспанії найближчим часом.

Фірташа затримали на 48 годин до обрання запобіжного заходу
Фото: theinsider.ua

Українського олігарха Дмитра Фірташа затримано на 48 годин, протягом яких йому повинні визначити запобіжний захід за запитом іспанської юстиції про екстрадицію.

Про це повідомляє INSIDER із посиланням на джерело в оточенні бізнесмена, знайоме з перебігом справи.

З

апобіжним заходом може бути або застава, або утримання під вартою.

Ухвалення рішення про те, чи видавати Фірташа США або Іспанії, може затягнутися на термін до 30 днів. Після цього олігарх матиме ще 30 днів на оскарження рішення.

За словами джерела, можлива ситуація, коли федеральний міністр Австрії постане перед вибором, куди саме видавати Фірташа - в Іспанію чи США.

Нагадаємо, 21 лютого Вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію Дмитра Фірташа у США.  Своїм вердиктом суд задовольнив апеляцію прокуратури на рішення Земельного суду Відня від 30 квітня 2015 року. Суд першої інстанції відмовив тоді в екстрадиції, посилаючись на неможливість виключити політичну складову в запиті США. Остаточне рішення про екстрадицію повинен прийняти міністр юстиції Австрії Вольфганг Брандстеттер.

На виході із суду Фірташа затримали на підставі європейського ордера, виданого Іспанією. У цій країні Фірташа звинувачують у відмиванні грошей. Технічно затримання не пов'язане з рішенням суду дозволити екстрадицію Фірташа в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram