ГоловнаПолітика

Amnesty International зафіксувала погіршення ситуації з правами людини в Україні

Правозахисники відзначають порушення на Донбасі і в Криму.

Amnesty International зафіксувала погіршення ситуації з правами людини в Україні

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International відзначає погіршення ситуації з правами людини в Україні.

Це пов'язано зі збройним конфліктом на Донбасі й анексією Криму, йдеться в поширеному 22 лютого річному звіті правозахисників.

"На сході України... і українські війська, і сили проросійських сепаратистів продовжували користуватися безкарністю, не зважаючи на вчинені порушення норм міжнародного гуманітарного права, включаючи такі військові злочини, як тортури", - стверджують правозахисники.

За їхніми даними, обидві сторони конфлікту на Донбасі незаконно затримували людей, підозрюваних у підтримці іншої сторони, в тому числі для того, щоб використовувати їх для обміну полоненими.

Зазначено, що ЗМІ, які сприймалися як проросійські, зіткнулися з утисками в Україні.

Про ситуацію в окупованому Росією Криму в Amnesty International вказують, що незалежні журналісти на півострові не можуть працювати відкрито, а працівники ЗМІ з материкової частини України не можуть потрапити до Криму. Правозахисники зазначають, що жодне насильницьке зникнення, яке відбулося після російської окупації, не було розслідувано ефективно.

Оцінивши ситуацію в 159 державах, правозахисники прийшли до висновку, що в усьому світі відбувається вихолощення головних прав і свобод людини. При цьому під особливою загрозою, на думку правозахисників, перебуває принцип рівності прав усіх людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram