ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з представниками Конгресу США

Обговорювалося зміцнення стратегічного партнерства і протидія агресії РФ.

Порошенко зустрівся з представниками Конгресу США
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з сенатором США Річардом Дурбіним і конгресменом США Майклом Квіглі. Президент України обговорив з представниками Конгресу США питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами і протидії російській агресії, інформує прес-служба Порошенко.

Голова держави подякував за тверду і послідовну двопартійну підтримку України з боку обох палат Конгресу США у протидії російській агресії, що триває.

Петро Порошенко детально проінформував співрозмовників про ескалацію ситуації на Донбасі і триваючих провокаціях і порушеннях режиму припинення вогню з боку контрольованих Росією бойовиків.

Під час зустрічі наголошувалося на необхідності збереження та посилення міжнародних санкцій стосовно РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Петро Порошенко наголосив на важливості прийняття Палатою представників і Сенатом законів і резолюцій на підтримку України, проекти яких зараз перебувають на розгляді Конгресу США.

Як повідомлялося, Порошенко вважає, що Україна є однією з найбільш пріоритетних країн для нової адміністрації Президента США.

5 лютого Президент України провів телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом, під час якої вони обговорили ситуацію на Донбасі і виступили за негайне припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram