ГоловнаПолітика

Австрійський суд дозволив екстрадицію Фірташа у США

Сполучені Штати виграли апеляцію.

Австрійський суд дозволив екстрадицію Фірташа у США
Фото: Макс Левин

Вищий земельний суд Відня, який сьогодні розглядає апеляцію США на відмову в екстрадиції бізнесмена Дмитра Фірташа, задовольнив скаргу прокуратури, яка представляє інтереси США, вважаючи екстрадицію прийнятною. Про це йдеться в рішенні суду, передає theinsider.ua.

Повне обґрунтування суд надасть згодом.

Під час слухань адвокати Фірташа наполягали на відсутності доказів у наданих Сполученими Штатами свідченнях проти бізнесмена і на нестачі аргументації. А також на невиконанні США пунктів угоди про екстрадицію.

Як відомо, ФБР звинувачує Фірташа в корупції під час отримання дозволу на розробку титанового родовища в Індії. Нібито бізнесмен і його співробітники заплатили індійським чиновникам 19 мільйонів євро.

Перший запит на видачу Фірташа американці відправили до Відня 30 жовтня 2013 року. Однак через кілька днів цей запит відкликали. Другий аналогічний документ надійшов уже 27 лютого 2014 року, ордер на арешт Фірташа видали 12 березня, того самого дня його затримали.

Потім бізнесмен вніс заставу - рекордні для Австрії 125 мільйонів євро - і був випущений під зобов'язання не залишати Відень. Справу розглянули тільки через рік. 30 квітня 2015 року суд відмовив у видачі бізнесмена Штатам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram