ГоловнаПолітика

Надмірні заходи безпеки в Києві обумовлені необхідністю захистити людей, - Аваков

Міністр закликав не боятися поліцію.

Надмірні заходи безпеки в Києві обумовлені необхідністю захистити людей, - Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що надмірні заходи безпеки в центрі Києва останніми днями обумовлені необхідністю захистити людей від небезпеки. Так він прокоментував невдоволення з приводу встановлення рамок, повідомляє сайт МВС.

"Мені теж це не подобається і здається, що це псує зовнішній вигляд. Однак такими заходами ми намагаємося захистити людей від небезпеки. І я вважаю, що ми робимо правильно", - зазначив Аваков.

При цьому він підкреслив, що вилучені у громадян під час учорашніх заходів у столиці ручна граната, два саморобні вибухові пристрої, саморобний пістолет і холодна зброя - вагомі аргументи, які цілком виправдовують посилені заходи безпеки.

За словами голови МВС, правоохоронці щодня відстежують ситуацію і готуються до забезпечення безпеки громадян під час запланованих масового мітингу біля Верховної Ради і Маршу правих. «Ми до цього готові. Вже обговорили з організаторами питання безпеки. Будемо її забезпечувати. Але і на організаторів покладаємо відповідальність», - підкреслив міністр внутрішніх справ.

Окремо Арсен Аваков відреагував на побоювання з приводу ймовірності перевищення повноважень правоохоронцями. "Немає підстав хвилюватися, що ми втратимо над собою контроль. У нас у країні більше немає «внутрішніх військ Януковича» і «міліції Захарченка». У нас усе гаразд з усвідомленням і з оцінкою ситуації. У поліції і гвардії зовсім інші люди на місцях. І я пропоную кожному це зрозуміти", - резюмував міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram