ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про вихід Росії з Мінського процесу і зажадав санкцій

Президент вважає указ про документи "Л/ДНР" "елементом визнання" незаконних формувань.

Порошенко заявив про вихід Росії з Мінського процесу і зажадав санкцій

Президент Петро Порошенко заявив, що рішення президента Росії Володимира Путіна визнати документи, видані громадянам України терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР", фактично означає відмову РФ від Мінського процесу.

"Ми зараз спостерігаємо постійні порушення Мінських угод. Ми бачимо не тільки порушення режиму припинення вогню, а й абсолютно цинічне рішення про визнання фейкових документів фейкових республік. З погляду міжнародного права це вже є елементом визнання цих незаконних формувань і де-факто відмовою від Мінського процесу, оскільки ці дії не сумісні з імплементацією Мінських домовленостей. Вважаємо, що це дуже тривожне явище і воно вимагає рішучих дій аж до посилення санкцій", - сказав президент на зустрічі з комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Христосом Стиліанідісом.

Як повідомляють на сайті президента, Стиліанідіс, який напередодні повернувся з прифронтового Майорська, підкреслив, що Європейський Союз продовжує повністю підтримувати Україну і докладати значних дипломатичних зусиль, спрямованих на повне виконання Росією Мінських домовленостей, які базуються на безумовній повазі до суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України.

Нагадаємо, в указі президента РФ Володимира Путіна від 18 лютого 2017 року сказано, що Росія визнає документи, які посвідчують особу, документи про освіту та (або) про кваліфікацію, свідоцтва про народження, укладення (розірвання) шлюбу, зміну імені, про смерть, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційні знаки транспортних засобів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram