ГоловнаПолітика

Суд арештував майно брата екс-голови Нацбанку Арбузова

Арештовано дві яхти, водний мотоцикл і автомобіль.

Суд арештував майно брата екс-голови Нацбанку Арбузова
Сергей Арбузов
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва арештував рухоме майно брата колишнього віце-прем'єр-міністра та екс-голови Національного банку Сергія Арбузова.

Про це свідчать матеріали суду.

Старшим братом (по матері) Арбузова є Вадим Багола - екс-заступник голови правління Всеукраїнського банку розвитку.

Згідно з рішенням суду, йому належать: мале самохідне моторне прогулянкове судно UA 1780-KV Wake 230, мале самохідне моторне прогулянкове судно - водний мотоцикл UA +1634-KV Bombardier RXT X RS 260 hp, а також автомобіль Toyota Hilux 2982 2011 року.

10 лютого суд арештував це майно.

Сергія Арбузова підозрюють у розтраті коштів Нацбанку. Використовуючи своє службове становище, він у власних інтересах витратив кошти НБУ під час незаконного створення ТОВ "Банківське телебачення", афільованим власником якого він був, і фінансування протягом 2011-2013 років. Оскільки підозрюваний перебуває за межами України, 22 травня 2014 року його було оголошено в розшук, а з червня 2014 року - він також у міжнародному розшуку Інтерполу.

Нагадаємо, в серпні 2016 року Апеляційний суд Києва арештував квартиру, два житлові будинки, дві земельні ділянки і три нежитлові приміщення брата Арбузова. Раніше суд забрав 18 гектарів лісу в родича екс-голови Нацбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram