ГоловнаПолітика

У Відні розглядають апеляцію США на відмову в екстрадиції Фірташа

Засідання відкрилося о 10-й ранку.

У Відні розглядають апеляцію США на відмову в екстрадиції Фірташа
Фото: theinsider.ua

Сьогодні у Вищому земельному суді Відня почався розгляд апеляції США на рішення австрійського суду про відмову в видачі бізнесмена Дмитра Фірташа. 

Засідання відкрилося о 10-й ранку. Сам Фірташ присутній на засіданні, повідомляє Insider.

Згідно з регламентом, першими виступають представники суду, які пояснюють суть рішення першої інстанції. Потім представники прокуратури, які підтримують апеляцію США. Далі виступлять захисники Фірташа і він сам.

Також на суді присутні екс-голова правління "Родовід банку" Денис Горбуненко, керівник групи ДФ Борис Краснянський, керівник телеканалу "Інтер" Ганна Безлюдна, дружина бізнесмена Лада Фірташ.

Фото: theinsider.ua

Як відомо, ФБР звинувачує Фірташа в корупції під час отримання дозволу на розробку титанового родовища в Індії. Нібито бізнесмен і його співробітники заплатили індійським чиновникам 19 мільйонів євро.

Перший запит про видачу Фірташа був відправлений американцями до Відня 30 жовтня 2013 року. Однак через кілька днів цей запит відкликали. Другий аналогічний документ надійшов уже 27 лютого 2014 року, ордер на арешт Фірташа було видано 12 березня і того ж дня його затримали.

Потім бізнесмен вніс заставу - рекордні для Австрії 125 мільйонів євро, і його відпустили під зобов'язання не залишати Відень. Справу розглянули тільки через рік. 30 квітня 2015 року суд відмовив у видачі бізнесмена Штатам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram