ГоловнаПолітика

Аваков запропонував звузити торгівлю з "Л-ДНР" до "критичного імпорту"

Міністр пропонує купувати вугілля і продавати шахтне обладнання.

Аваков запропонував звузити торгівлю з "Л-ДНР" до "критичного імпорту"
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував свій перелік товарів для так званого "критичного імпорту" з окупованої території Донбасу.

"Цю позицію я повторю на засіданні уряду. Вважаю, що потрібно ввести обмеження, які будуть чітко показувати товарообіг так званого "критичного імпорту", - сказав Аваков у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це має бути тільки вугілля, тільки продукти, необхідні для металургійного комплексу і все. А у зворотну сторону ми можемо собі дозволити направляти запчастини для шахтного обладнання, відповідні реагенти для забезпечення роботи", - сказав він.

Міністр зазначив, що ця формула може нанести удар по чиїхось бізнес-інтересах. "Але, на мій погляд, це буде правильно, вважаю, що це треба робити найближчим часом", - додав міністр.

Він нагадав, що відповідно до своєї компетенції СБУ розробляє перелік товарів для товарообігу, який буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів. "Моя думка, яку я озвучив, радикальніша. Думаю, що формально питання обміну з цими територіями буде врегульовано. Як свого часу це питання було врегульоване з Кримом", - підсумував Аваков.

Нагадаємо, Аваков назвав блокування залізниці на Донбасі таким, що тягне економічні втрати України.

На Донбасі перекриті три залізничні вітки, що призвело до зупинки постачання антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС.

В Україні оголошено надзвичайний стан у енергосистемі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram