ГоловнаПолітика

Жебрівський заявив про публікацію Семенченком фейкового наказу про деблокаду

Поліція запрошує нардепа для надання пояснень.

Жебрівський заявив про публікацію Семенченком фейкового наказу про деблокаду
Павел Жебривский
Фото: www.facebook.com/zhebrivsky

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що не вимагав від поліції силою розблокувати залізницю, а відповідний документ, оприлюднений нардепом Семеном Семенченком, є підробленим.

"Відповідно до своїх повноважень я не маю права давати вказівок - і ніколи їх не даю! - керівнику обласного управління Нацполіції. Такі вказівки йому можуть давати тільки керівники Національної поліції України або керівники Міністерства внутрішніх справ. І депутати, які поширюють цей сфальсифікований лист, повинні були б такі тонкощі знати", - наводяться на сайті поліції Донецької області слова Павла Жебрівського.

Він також повідомив, що із зазначеною нумерацією вихідні документи з ВДА не надсилалися.

До Головного управління Нацполіції у Донецькій області лист, поширений у ЗМІ народним депутатом, не надходив.

За розпорядженням начальника ГУНП у Донецькій області В'ячеслава Аброськіна цей факт зареєстровано у Єдиному журналі заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події та розпочато відповідну перевірку, яку здійснює Краматорський відділ поліції.

"У рамках перевірки Семенченко Семен Ігорович у будь-який зручний час запрошується у Краматорський ОП (м.Краматорськ, вул. Академічна, д. 25) для надання роз'яснень з вказаних подій, а також для надання документа для його подальшого вивчення і встановлення походження", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 15 лютого Кабінет Міністрів ввів надзвичайний стан на ринку енергетики, що передбачає застосування віялових вимкнень споживачів.

Проблеми у енергетиці пов'язані з тим, що на Донбасі перекриті три залізничні вітки. Це призвело до зупинки постачання антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram