ГоловнаПолітика

Гройсман прогнозує бездефіцитний Пенсійний фонд до 2024 року

Прем'єр відкидає підвищення пенсійного віку для українців.

Гройсман прогнозує бездефіцитний Пенсійний фонд до 2024 року
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман прогнозує бездефіцитний Пенсійний фонд до 2024 року, а також відкидає підвищення пенсійного віку для українців після завершення переговорів із Міжнародним валютним фондом.

Про це він заявив журналістам.

"Необхідно подолати дефіцит Пенсійного фонду, який становить понад 140 млрд гривень... Я вважаю, за умови правильного підходу, до 2024 року ми вийдемо на бездефіцитний Пенсійний фонд", - сказав прем'єр.

За його словами, на цей момент розглядає всі обговорювані пропозиції щодо пенсійної реформи. Який саме підхід, на його думку, є більш прийнятним, зокрема щодо можливості отримання пенсії працюючими пенсіонерами та придбання відсутнього трудового стажу, він не уточнив.

Щодо підвищення пенсійного віку Гройсман заявив, що виключає це питання. Більше того, він не вказаний у меморандумі з МВФ.

"Хочу відразу сказати наступне, нехай ніхто на цьому не спекулює: ми не маємо в меморандумі жодного слова про підвищення пенсійного віку для українців", - заявив прем'єр.

Він наголосив, що переговори з МВФ уже на завершальній стадії перед підписанням меморандуму, і як тільки роботу буде завершено, влада повідомить про параметри домовленостей.

Своїм завданням на 2017 рік Гройсман назвав забезпечення зростання економіки і, як результат, підвищення пенсії українцям. Він також повідомив, що уряд у найближчі місяці презентує підхід до проведення пенсійної реформи.

Нагадаємо, 6 лютого міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що в оновленому меморандумі співпраці з МВФ немає вимоги підвищити пенсійний вік в Україні. Разом з тим, проект меморандуму передбачає введення додаткового пенсійного податку.

9 лютого МВФ повідомив про згоду України провести пенсійну реформу заради зниження дефіциту Пенсійного фонду.

У січні уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2017 рік з дефіцитом у розмірі 141,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram