ГоловнаПолітика

Порошенко засудив блокаду Донбасу

"Чи не ви ці землі збирали, і не вам їх відрізати", - заявив президент.

Порошенко засудив блокаду Донбасу
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко засуджує блокування залізниці на Донбасі, оскільки, за його словами, вона завдає шкоди не окупантам, а всій Україні.

Про це він сказав, відкриваючи засідання РНБО, передає "112 Україна".

"Я хочу підкреслити, вони блокують не "ОРДО" і "ОРЛО". І не їм створюють проблеми. Вони блокують Україну, вони блокують нашу боротьбу за відновлення територіальної цілісності, і, власне кажучи, це і є основна мета", - заявив Порошенко.

Він також наголосив на необхідності повернення окупованих територій під контроль України, але "виключно політико-дипломатичним шляхом".

"Тому що є тверда моя позиція, є тверда позиція нашої команди - виключно політико-дипломатичним шляхом ми повинні повернути ці території України. І абсолютно інша, помилкова, позиція політиканів, які говорять, що треба відрізати цю територію і де-факто подарувати її. Ще раз підкреслюю: не ви ці землі збирали, і не вам їх відрізати", - додав президент.

Нагадаємо, що на Донбасі перекрито три залізничні гілки, що призвело до зупинки поставок антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС.

В енергосистемі України оголошено надзвичайний стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram