ГоловнаПолітика

Ляшко: блокада залізниці - це боротьба за владу, а не проти контрабанди

"Це спроба підлих політиків використовувати обурення справжніх патріотів і ветеранів".

Ляшко: блокада залізниці - це боротьба за владу, а не проти контрабанди
Фото: Макс Требухов

Блокада залізниці на Донбасі - це не боротьба з контрабандою, а спроба політиків дістатися до влади, використовуючи природне обурення справжніх патріотів і ветеранів. Про це заявив Олег Ляшко, пишуть Українські новини.

"Те, що зараз відбувається, - це не боротьба з реальною контрабандою. Це - боротьба проти України! Це спроба підлих політиків використовувати природне обурення справжніх патріотів і ветеранів, щоб за їхніми спинами і на їхніх плечах прийти до влади через хаос і економічний колапс України. Саме тому московська зозуля Тимошенко, яка 2014 року благала не чинити опір Путіну і жодного разу не була на фронті чи у шпиталі, сьогодні закликає воювати і підтримує блокаду, добре усвідомлюючи її катастрофічні наслідки для України і кожного українця. У передчутті отримати легку здобич туди приперся і грузинський цирк".

На думку Ляшка блокада залізниці боляче вдарить по українській економіці, позбавить українців робочих місць.

"У мене просте питання до Семенченка, Парасюка й інших організаторів блокади: коли через ваші дії зупиняються найбільші підприємства в Україні; коли через ваші дії сотні тисяч українців залишаються без роботи і зарплати; коли через ваші дії третина областей країни залишиться без світла і тепла; коли через ваші дії Україна недоотримає 2 мільярдів доларів експортної виручки і мільярдів податків до бюджетів - то кого ж ви, хлопці, блокуєте - українців чи окупантів?!" - написав Ляшко.

Нагадаємо, що блокування залізниці на Донбасі здійснюється в трьох напрямках.

У Луганській області заблоковано рух у районі станції Світланове (напрямок Луганськ - Лисичанськ). Крім того, на одноколійці Гірське - Золоте пошкоджено частину колії, що також унеможливлює проїзд.

У Донецькій області гілка Горлівка - Бахмут заблокована на залізничному переїзді в Бахмуті. З 10 лютого також встановлено блокпост на залізничному переїзді біля станції Фенольна (напрямок Ясинувата - Костянтинівка).

Через дії блокувальників повністю припинено постачання антрацитового вугілля на ТЕС, у зв'язку з чим Кабмін запровадив надзвичайний стан в енергетиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram