ГоловнаПолітика

Костянтиновський, Шуфрич і Супруненко заперечують несплату податків

Депутати готові судитися з Генпрокуратурою.

Костянтиновський, Шуфрич і Супруненко заперечують несплату податків
Фото: Alexey Grygorenko

Депутати Верховної Ради В'ячеслав Костянтиновський, Олександр Супруненко і Нестор Шуфрич заперечують несплату податків.

Про це вони заявили, коментуючи вчорашню заяву генерального прокурора Юрія Луценка, який має намір внести в Раду подання на зняття з них імунітету.

"За звітний період, за який ми зобов'язані відзвітувати і несемо відповідальність, мною було задекларовано трохи більше ніж 40 млн грн доходу, і нам абсолютно незрозуміло, як з них можна нарахувати 40 млн грн несплачених податків. Якщо буде доведено, що мої аудитори і юристи неправильно порахували мої доходи і недоплатили податки, вони мною будуть сплачені. Я не виключаю варіант, за якого я сплачу зазначену суму, а потім у суді вимагатиму її назад", - цитує Шуфрича прес-служба ОБ.

Костянтиновський у фейсбуці також заявив, що сплатив усі податки.

"Одразу після заповнення е-декларації я звернувся в НАБУ і НАЗК з проханням перевірити мою декларацію. Я сам прийшов на засідання комітету ВР з протидії корупції і роздав усім копії документів, що підтверджують мої доходи і сплату всіх податків", - повідомив він.

Те саме заявив і Супруненко.

"Жодної перевірки ДФС не було. Мене жоден з податківців не запрошував для надання будь-яких пояснень. Відповідно, ніхто з фіскальних органів у мене не просив надати додаткові документальні підтвердження доходів, отриманих мною за більш ніж 20-річний період підприємницької діяльності. Публічно заявляв раніше і підкреслюю ще раз: я готовий надати відповідні документи, що підтверджують отримані мною доходи, податки з яких були сплачені в повному обсязі. Відповідально заявляю, що результати так званої «перевірки» ДФС (якщо вона взагалі відбувалася) за період 1998-2015 років - сфальсифіковані", - написав він у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram