ГоловнаПолітика

ГПУ планує найближчим часом оголосити підозру Новинському

"Думаю, що мова йде про декілька місяців".

ГПУ планує найближчим часом оголосити підозру Новинському
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура планує найближчим часом оголосити підозру депутатові Верховної Ради Вадиму Новинському.

"Щодо Новинського - ми отримали один дуже важливий факт спроб отруєння блаженнійшого Володимира, розслідували цю справу, це дещо затягнуло загальний перебіг справи. Найближчим часом ми плануємо пред'явити підозру пану Новинському і найближчим часом передати до суду. Думаю, що мова йде про декілька місяців", - повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу, пише "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, за версією слідства, колишній президент Віктор Янукович хотів, щоб митрополита Володимира на чолі УПЦ замінив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Пуканич). Для тиску на митрополита Володимира викрали його особистого секретаря Олександра Драбинка. Викрадення за наказом Януковича організували екс-голова МВС Віталій Захарченко і начальник київської міліції Валерій Коряк. Вони змусили Драбинка підписати заяву про охорону. Співробітники "Грифона" потім утримували Драбинка під Києвом 170 днів. Вказівки про переміщення Драбинка віддавав Новинський.

ГПУ вважає Новинського співучасником злочину, проте через депутатський імунітет він мав статус свідка у справі. У зв'язку із цим генеральний прокурор Юрій Луценко подав у Раду подання про зняття з Новинського недоторканності.

З 8 грудня 2016 року в Новинського немає депутатського імунітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram