ГоловнаПолітика

Час для легалізації зброї серед населення ще не настав, - Князєв

Поліція готує законопроект про посилення покарання за незаконний обіг зброї.

Час для легалізації зброї серед населення ще не настав, - Князєв
Фото: 24tv.ua

Голова Національної поліції Сергій Князєв вважає несвоєчасним питання легалізації зброї для населення. Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною". 

"У нас йде війна, і тому я не ризикував би вводити настільки глобальні зміни. Ось війна закінчиться, суспільство охолоне, окріп осяде і потім слід приймати рішення", - зазначив Князєв. Разом з тим, голова Нацполіції вважає: перш ніж говорити про легалізацію зброї, слід посилити покарання за незаконний обіг зброї, а також законодавчо прописати, в яких ситуаціях може застосовуватися легально зареєстрована гладкоствольна та нарізна зброя. За словами Князєва, підготовку законопроекту про посилення норм за незаконний обіг зброї Департамент карного розшуку пише вже третій рік. У фінальну його версію буде також внесено правки, що стосуються сфер застосування мисливських рушниць.

"Ми ж відкриваємо закон, а там написано, що кожен громадянин, за винятком якоїсь маленької групи людей, має право придбати собі гладкоствольну або нарізну зброю. Для чого? Для полювання! Але потрібно в законі прописати, в яких випадках, не в час полювання, можна застосовувати мисливську зброю. У нас навіть це не прописано", - резюмував Князєв.

Докладніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Голова Нацполіції Сергій Князєв: "Є у нас проблеми, але, як кажуть, «яка країна, така і міліція»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram