ГоловнаПолітика

Львівська облрада підтримала торговельну блокаду Донбасу

Депутати прийняли звернення до Президента і Ради.

Львівська облрада підтримала торговельну блокаду Донбасу
Фото: oblrada.lviv.ua

Львівська обласна рада ухвалила звернення до Президента Петра Порошенка і Верховної Ради про припинення торгівлі з тимчасово окупованими районами Донецької і Луганської областей.

Текст звернення опубліковано на сайті облради.

"Чи усвідомлюємо всю глибину гуманітарної катастрофи, яку переживає мирне населення на сході України від початку окупації частини нашої території Російською Федерацією. Вважаємо, що всі гуманітарні вантажі повинні чітко врегульовано надходити жителям Донбасу", - йдеться в документі.

На думку депутатів, сьогодні очевидно, що через корупційні схеми фейкові "республіки", контрольовані Російською Федерацією, наповнюють свої бюджети, з яких фінансується діяльність терористів. Депутати вважають, що в умовах, коли війна, розв'язана Російською Федерацією проти України, триває, торгово-економічні відносини, в результаті яких бойовики відправляють на підконтрольні Україні території свої товари, повинні бути негайно припинені. "Тому сприймаємо торговельну блокаду як ефективний спосіб впливу на бойовиків і їхніх російських кураторів", - зазначається у зверненні.

Львівська облрада вимагає від Президента встановити мораторій на ввезення товарів на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів і розслідувати, кому видавали дозволи на гуртові поставки продукції з окупованого Донбасу на територію України.

Нагадаємо, 26 січня почалася блокада залізничних колій, ініціаторами якої стали люди, які називають себе ветеранами АТО. За фактом блокування дороги в Луганській області прокуратура відкрила кримінальне провадження. Прокуратура порушила кримінальну справу проти учасників блокади.

13 лютого 13 нардепів закликали Порошенка і Турчинова скликати РНБО з приводу блокади Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram