ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив звіт своєї роботи за 2016 рік

Документ передано на розгляд Верховної Ради.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду у вівторок, 14 лютого, представив звіт діяльності Кабміну за 2016 рік. Після його виступу текст звіту було передано на розгляд Верховної Ради.

Агентство РБК-Україна повідомляє, що це 204-сторінковий документ, в якому йдеться про те, що завдяки виваженій політиці та проведенню першочергових реформ уряд зміг забезпечити зростання ВВП, динаміка якого перевищила прогнози багатьох українських експертів і міжнародних організацій.

За підсумками дев'яти місяців минулого року зростання реального ВВП становило 1,3% з урахуванням зростання на 0,1% в першому кварталі до відповідного кварталу попереднього року на 1,4% - у другому кварталі, на 2% - в третьому кварталі. За підсумками 2016 року, очікується, що ВВП зросте орієнтовно на 2%.

Джерелами зростання є не зовнішні чинники, а внутрішні: інвестиційний і споживчий попит. Водночас негативний вплив зовнішніх факторів вдалося практично нівелювати. Суттєвим фактором поліпшення економічної динаміки стали і розпочаті структурні зміни.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила Гройсмана прем'єр-міністром 14 квітня 2016 року. Того ж дня було прийнято програму дій нового уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram