ГоловнаПолітика

Україна готує ноту Білорусі через затримання Жадана

МЗС з'ясовує причини затримання поета.

Україна готує ноту Білорусі через затримання Жадана
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України готує ноту Білорусі у зв'язку із затриманням в Мінську українського письменника Сергія Жадана.

Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в Фейсбуці.

"Тільки що говорила з представником нашого посольства в Білорусі Валерієм Жигуновим. Він підтвердив, що Сергія Жадана затримали в Мінську, що він провів ніч у Ленінському райвідділі міліції в Мінську. Посольство тільки що про це дізналося, оскільки, на жаль, сім'я не зверталася до нього раніше, а білоруси не дали цієї інформації про затримання громадянина України, що, безумовно, є порушенням. МЗС вже дало доручення, щоб працівники посольства супроводжували Сергія в аеропорт і до перетину кордону, про це щойно мені сказала заступник міністра Лана Зеркаль", - написала Геращенко.

Вона також заявила про необхідність "жорстко поставити перед Мінськом питання про неприпустимість таких дій ФСБ.

"Це також одна з цілей - погіршення відносин Мінська і Києва. Думаю, українській стороні варто підняти питання неприпустимості подібних списків, коли РФ і ФСБ вирішує, хто з українців має право відвідувати Білорусь", - додала Геращенко.

Нагадаємо, в Мінську без пояснень затримано українського поета Сергія Жадана. За словами поета, йому заборонили в'їзд до Білорусі, оскільки йому ще з 2015 року заборонено в'їзд в Російську Федерацію "за терористичну діяльність".

Навесні минулого року в Ірини Геращенко також виникали проблеми з в'їздом до Білорусі через Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram