ГоловнаПолітика

Мін'юст подасть до ЄСПЛ позов про заборону Меджлісу Росією

Україна подала в ЄСПЛ п'ять міждержавних позовів.

Мін'юст подасть до ЄСПЛ позов про заборону Меджлісу Росією
Министр юстиции Павел Петренко
Фото: zn.ua

Міністерство юстиції України подасть позов до Європейського суду з прав людини щодо заборони Росією Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє Укрінформ.

"Ця справа готова до подачі в суд, але ми очікуємо узгодження всіх деталей із представниками Меджлісу кримськотатарського народу", - сказав Петренко.

Він також додав, що Україна подала в ЄСПЛ п'ять міждержавних позовів.

"Перша заява стосується окупації Криму в лютому-березні 2014 року. Друга - військових дій Росії на території Донецької та Луганської областей у 2014 році. Третя і четверта заяви - це продовження хронології справ щодо Криму і Донбасу в 2015 році. П'ятий позов - це справа дітей-сиріт", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 26 квітня 2016 підконтрольний Росії "верховний суд" Криму заборонив Меджліс, визнавши його екстремістською організацією. Ініціатором процесу була так званий "прокурор" Криму Наталія Поклонська, вона заявила, що Меджліс нібито співпрацює з організацією "Хізб ут-Тахрір", яку визнано в РФ терористичною. Після цього Меджліс і Курултай перейшли в режим надзвичайного стану, а центральний офіс Меджліса вирішили перенести до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram