ГоловнаПолітика

Порошенко нагородив захисників Авдіївки

Нагороди отримали бійці 72-ї мехбригади ЗСУ і співробітники ДержНС.

Порошенко нагородив захисників Авдіївки
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди України військовослужбовцям Збройних Сил України та працівникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які відзначилися під час захисту Авдіївки.

Глава держави подякував воїнам 72-ї механізованої бригади за мужність і героїзм виявлені ними у захисті Авдіївки від російсько-терористичних військ, а також відважним рятувальникам, які під постійними обстрілами робили усе можливе надаючи допомогу мешканцям цього міста, інформує прес-служба президента.

Згідно з указом №28, за особисту мужність і самовідданість, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня нагороджений полковник Андрій Соколов, орденом Богдана Хмельницького III ступеня - капітан Анатолій Заремський (посмертно) і капітан Маріс Камінський (посмертно).

Орденами "За мужність" III ступеня нагороджені Анатолій Коріньовський, Роман Клімов (посмертно) і Наталія Хоружа (посмертно).

Президент також нагородив і відзначив співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які врятували місто від гуманітарної катастрофи.

Згідно з указом №27, за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, проявлені під час аварійно-рятувальних робіт в районі проведення антитерористичної операції (АТО) орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджені полковник Андрій Данилко, полковник Олексій Мігрін і підполковник Дмитро Тритейкін.

Також цим указом Порошенко нагородив орденом "За мужність" III ступеня Сергія Гречку, Володимира Побезинського, майора Анатолія Краснопьорова і співробітника служби з надзвичайних ситуацій Сергія Горбаня (посмертно).

Крім того, згідно з цим указом, медаллю "За врятоване життя" нагороджено двох медичних працівників ДержНС - Володимира Даника і Лесю Книшук.

Нагадаємо, 1 лютого Порошенко нагородив 48 захисників Авдіївки, 10 з них посмертно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram