ГоловнаПолітика

Кабмін виділив ще 12 млн грн на гасіння терикону, через який Гройсман вилаяв Зубка

Усередині відвалу існують окремі осередки тління.

Кабмін виділив ще 12 млн грн на гасіння терикону, через який Гройсман вилаяв Зубка
Фото: zik.ua

Кабінет Міністрів у середу виділив із резервного фонду бюджету майже 12 млн гривень на гасіння терикону "Львівської вугільної компанії" в Сокальському районі Львівської області.

Про це йдеться в повідомленні уряду.

"Зараз вкрай складно повністю загасити терикон на Червоноградській фабриці. Восени за дорученням Володимира Гройсмана я оглянув терикон і провів нараду з приводу цієї ситуації. Ми виявили, що заходи гасіння вже допомогли мінімізувати площу загоряння і зменшити горіння до стану тління. Щоб продовжувати ці заходи, потрібні кошти, які уряд сьогодні виділив", - прокоментував рішення уряду перший віце-прем'єр Степан Кубів.

Спочатку площа горіння терикону становила 1,2 га, зараз усередині відвалу існують окремі осередки тління на загальній площі 0,085 га.

Нагадаємо, 27 вересня 2016 року Кабмін виділив Міненерго 15 млн гривень для гасіння пожежі на цьому териконі. 9 вересня цей терикон став предметом публічної сварки між прем'єром Володимиром Гройсманом і його заступником Геннадієм Зубком, коли Гройсман заявив Зубкові в Раді: "Ти ще раз так скажеш - я тебе вижену звідси".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram