ГоловнаПолітика

Тука: торгівлі вугіллям із непідконтрольними територіями як такої не існує

"Шахти, які постачають нам вугілля, належать компанії ДТЕК".

Тука: торгівлі вугіллям із непідконтрольними територіями як такої не існує
Фото: farwater.net

Україна не веде торгівлі вугіллям з непідконтрольними територіями, оскільки вугілля тільки перевозять із видобувних підприємств із зони АТО, і кошти самопроголошених республіках за нього не переказують. Про це заявив заступник міністра з питань АТО Георгій Тука, повідомляє 112 канал.

"Як такої торгівлі вугіллям (з непідконтрольними територіями, - ред.) не існує. Вугілля використовують в основному дві юридичні особи - "Центренерго" і ДТЕК. Є різні шахти на непідконтрольних територіях, і ті, які постачають нам вугілля, належать компанії ДТЕК. Фактично компанія сама собі перевозить власні вантажі", - сказав Тука.

"Вугілля потрапляє на збагачувальні фабрики, після цього вугілля потрапляє на генерації, а потім у вигляді тепла або світла потрапляє до нас", - додав він.

При цьому Тука підкреслив, що видобувні підприємства, розташовані на неконтрольованих територіях, перереєстровано на контрольовану українською владою територію. Також заступник міністра розповів, що коли виникає необхідність поставити для шахти обладнання або матеріали для ремонтів, то все це закуповується на контрольованій території і переміщається через лінію розмежування на неконтрольовані території тільки за узгодженням із силовими відомствами, зокрема СБУ.

Нагадаємо, сьогодні йде 11 день блокади залізничних колій, ініціаторами якої стали люди, які називають себе ветеранами АТО. За фактом блокування залізниці в Луганській області прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram