ГоловнаПолітика

Верховний суд Криму залишив Чийгоза під вартою

Судді вважають, що обставини, які впливають на запобіжний захід для Чийгоза, "не змінилися".

Верховний суд Криму залишив Чийгоза під вартою
Ахтем Чийгоз во время заседания суда
Фото: krymr.com

Верховний суд Криму не задовольнив клопотання захисту про звільнення з-під варти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Про це повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов.

"За відсутності доказів провини Чийгоза в досліджених речдоках і допитах свідків захист клопоче про зміну запобіжного заходу. Порадившись на місці, судді вирішили залишити Ахтема Чийгоза під вартою", - написав Полозов із залу суду.

Він уточнив, що, приймаючи таке рішення, судді вирішили, що обставини, які впливають на запобіжний захід для Чийгоза, "не змінилися".

Як повідомляли в січні, під час вивчення у Верховному суді Криму фотографій з мітингу 26 лютого 2014 в Сімферополі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза на них не виявили.

Раніше адвокат повідомляв, що на суді у "справі Чийгоза" потерпілий засумнівався в його винуватості.

Нагадаємо, Чийгоза затримали 29 січня 2015 року. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, "за підозрою в організації і участі в масових заворушеннях". Мова йде про події 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту біля будівлі кримського парламенту в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram