ГоловнаПолітика

У Миколаєві зірвали захід "Українського вибору" Медведчука

Люди Медведчука планували обговорити "шляхи врегулювання ситуації на сході України".

У Миколаєві зірвали захід "Українського вибору" Медведчука
Фото: news.pn

У понеділок, 6 лютого, миколаївський філіал громадської організації "Український вибір" Віктора Медведчука планував провести збори в місцевому готелі "Олександрівський", але його зірвали націоналісти.

Про це пише видання "Преступности.нет".

Політсила Медведчка планувала обговорити "шляхи врегулювання ситуації на сході України". На захід у готель прийшли близько 30 учасників АТО, а також представників "Азова".

У них виникла перепалка з депутатом Миколаївської обласної ради від "Українського вибору" Максимом Невінчаним (обирався до облради від "Опозиційного блоку", потім перейшов в організацію Медведчука і став регіональним представником "Українського вибору" в Миколаївській області).

Націоналісти вимагали від Невінчаного відповісти на запитання, чи є росіяни на Донбасі, але той відмовився. Під час перепалки Невінчаний почав кричати "Викличте поліцію, мене б'ють!"

На місце події прибула патрульна поліція. Патрульні вивели з будівлі Невінчаного, що спровокувало невелику штовханину. В результаті депутат вирушив до Центрального відділу поліції писати заяву, що його побили. Також поліція доставила в Центральний РВВС кількох представників ГК "Азов" і учасників АТО.

Попереднє подібне зібрання 30 червня 2016 року закінчилося погромом готелю "Олександрівський". Тоді представники одеської "Самооборони" і миколаївського громадянського корпусу "Азов" зірвали форум, організований партією "Успішна країна", яку очолює соратник колишнього президента України Віктора Януковича, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram