ГоловнаПолітика

НАБУ затримало п'ятьох людей у справі про закупівлі для АЕС

На схемі "наварили" 30 мільйонів гривень.

НАБУ затримало п'ятьох людей у справі про закупівлі для АЕС

Детективи НАБУ 6 лютого затримали п'ятьох осіб, імовірно, причетних до корупційної схеми заволодіння коштами однієї з атомних електростанцій у розмірі 30 мільйонів гривень.

"Під час розслідування детективи НАБУ встановили, що затримані - посадова особа АЕС ДП «НАЕК «Енергоатом» і чотири представники комерційних структур, - під час здійснення державних закупівель, використовуючи низку підконтрольних підприємств, забезпечили укладання та виконання договорів постачання комплектуючих для АЕС за завищеними цінами (перевищують ринкові у 18-34 рази)", - повідомляє прес-служба НАБУ.

Справу розслідують за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Протягом доби затриманим повідомлять про підозру і надалі оберуть запобіжний захід.

Нагадаємо, НАБУ з кінця 2015 року розслідує кримінальне провадження за фактами отримання неправомірної вигоди під час закупівлі держпідприємством "НАЕК "Енергоатом" обладнання в чеської Škoda. Ця справа відома як "справа Мартиненка", хоча він у ній фігурує як свідок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram