ГоловнаПолітика

У Радбезі ООН Єльченко показав фото загиблого під Авдіївкою українського військового

"Вдивіться в його очі!" - закликав постпред України в ООН.

Представник України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко під час засідання Радбезу ООН з приводу ситуації на Донбасі показав фото загиблого під Авдіївкою капітана Андрія Кизила і закликав вдивитися в його очі.

"Смерть кожного солдата - шрам на серці України. Капітан Андрій Кизило. 26 років. Загинув під Авдіївкою. Вдивіться в його очі!" - сказав Єльченко.

Постпред України продемонстрував також фото обстріляної бойовиками багатоповерхівки в Авдіївці.

"Через обстріли жителі цього будинку в Авдіївці рятували свої життя на морозі. При -20°С. Навіть дідько такого не зробив би", - зазначив він.

Як повідомляли, російсько-окупаційні війська увечері в четвер прицільно обстріляли пункти обігріву та роздачі гуманітарної допомоги в Авдіївці. Загинули співробітник ДержНС і мешканка Авдіївки.

З неділі, коли різко загострилася ситуація на фронті, загинули 12 українських військових - четверо 29 січня, троє 30 січня, один 31 січня, двоє 1 лютого і двоє 2 лютого.

Андрій Кизило загинув 29 січня під час штурму бойовиками Авдіївки. По смерті залишилися дружина і син. 1 лютого Президент Петро Порошенко присвоїв загиблому в Авдіївці військовому звання "Герой України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram