ГоловнаПолітика

ГПУ: Захист Януковича почав ознайомлюватися з матеріалами справи (оновлено)

У колишнього президента вибрали тактику затягування передачі справи в суд.

ГПУ: Захист Януковича почав ознайомлюватися з матеріалами справи (оновлено)
Виктор Янукович
Фото: http://ren.tv

Захист Віктора Януковича не починав ознайомлюватися з матеріалами кримінального провадження про держзраду, заявив один з адвокатів екс-президента. У Генпрокуратурі, однак, це спростовують.

"Ми не почали ознайомлення і не будемо цього робити, поки не буде проведено всі слідчі дії, передбачені постановою головного військового прокурора про продовження термінів слідства. Ми не згодні з тим, що слідство було закінчено, тому приймати документи для ознайомлення в порядку ст. 290 КПК України ми не можемо, у нас для цього немає правових підстав", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Ігор Федоренко.

Він повідомив, що було подано відповідну скаргу до Печерського районного суду Києва про визнання незаконними дій слідчого прокуратури.

Оновлення. Прокурор Головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко заявив, що захист почав знайомитися з матеріалами справи.

"Адвокати вчора вже знайомилися з одним томом матеріалів кримінального провадження і будуть продовжувати, як вони обіцяють. А з приводу заяв про те, що вони не приступили до ознайомлення з матеріалами справи, оскільки вважають слідство не завершеним - це маніпулювання думкою суспільства", - сказав він агентству УНН.

За словами Кравченка, якщо захист Януковича буде затягувати ознайомлення зі справою, прокуратура попросила суд обмежити терміни цієї процесуальної дії.

Нагадаємо, 30 січня прокуратура оголосила про завершення слідства у справі про держзраду Януковича. Перед передачею справи в суд захист повинен ознайомитися з його матеріалами.

Раніше адвокат екс-президента Віталій Сердюк повідомив, що Головна військова прокуратура продовжила до 28 березня 2017 року спеціальне досудове розслідування проти Януковича.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram