ГоловнаПолітика

Заступника мера Ужгорода Цапа посадили під домашній арешт

Також йому заборонено спілкуватися з іншими підозрюваними і свідками.

Заступника мера Ужгорода Цапа посадили під домашній арешт
Иштван Цап
Фото: 24 Канал

Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід першому заступникові ужгородського міського голови Іштвану Цапу і призначив йому домашній арешт.

Про це повідомляє Мукачево.net.

Згідно з рішенням, Цап не повинен покидати власний будинок з 20:00 до 8:00. Також йому заборонено спілкуватися з іншими підозрюваними і свідками.

"Взяття під варту, про яке клопотав прокуратура, є найсуворішим заходом для підозрюваного і може бути застосоване, якщо є доведені підстави", - заявив головуючий суддя Олег Придачук.

А адвокат Цапа зазначив, що той добровільно побував у прокуратуру і немає підстав вважати, що існують ризики приховування або незаконного тиску на причетних до слідства.

Нагадаємо, раніше суд відсторонив Цапа з посади першого заступника міського голови Ужгорода.

25 січня в приміщенні Ужгородської міськради провели обшуки. Повідомляли, що кілька чиновників були викриті в хабарництві. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання посередника. За його інформацією, Цап був саме в Києві і, дізнавшись про це, кинувся навтьоки.

Однак 27 січня Цап сам прийшов у прокуратуру Закарпатської області. Його там повідомили про підозру в отриманні хабара. Ще один фігурант справи - депутат міськради, його також повідомили про підозру. Посередник, який мав передати 20 тис. гривень хабара, зараз у СІЗО. У прокуратурі області заявляли, що будуть вимагати арешту без права вийти під заставу для всіх фігурантів справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram