ГоловнаПолітика

Янукович запросив слідчих ГПУ в Росію

Екс-президент заявив, що готовий співпрацювати зі слідством.

Янукович запросив слідчих ГПУ в Росію
Виктор Янукович
Фото: http://ren.tv

Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що Генпрокуратура України може провести з ним слідчі дії на території Російської Федерації.

Про це йдеться у зверненні Януковича, яке буде передано в понеділок у Генеральну прокуратуру України його адвокатом Віталієм Сердюком, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У будь-який зручний для вас час ви можете особисто прибути за місцем мого проживання, яке вам відомо, для отримання від мене свідчень, вручення необхідних документів і проведення інших процесуальних дій. При цьому прошу вас врахувати наявність у мене бажання співпрацювати зі слідством і повідомити про всі дійсні обставини справи для проведення всебічного і неупередженого розслідування", - сказано в зверненні.

В адвокатському об'єднанні Aver Lex також відзначили, що Януковичу поки що не вручили документи, спрямовані ГПУ в РФ, оскільки запит у частині вручення йому повідомлення про підозру й надалі виконують відповідні органи в Росії.

"Після його отримання всі необхідні процесуальні дії можуть виконуватися в такому ж порядку або при особистому прибутті слідчих за його місцем проживання", - вказують у повідомленні.

Нагадаємо, ГПУ викликала Януковича до Києва на 30 січня для повідомлення про завершення досудового розслідування у справі про держзраду.

28 листопада 2016 року генпрокурор Юрій Луценко в Святошинському райсуді Києва повідомив Януковича про підозру в держзраді - зміст підозри оголошено усно, а саме повідомлення про підозру надіслано на всі відомі адреси перебування екс-президента. Того ж дня після зачитування цієї підозри представники Військової прокуратури вручили її адвокату, присутньому в суді.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram