ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Росію повернутися за стіл переговорів стосовно Донбасу

Президент обговорить з Меркель "дорожню карту" виконання Мінських домовленостей.

Порошенко закликав Росію повернутися за стіл переговорів стосовно Донбасу

Президент Петро Порошенко хоче, щоб Росія відновила участь у переговорах про мирне врегулювання на Донбасі.

Про це він сказав на спільному з канцлером Німеччини Ангелою Меркель брифінгу перед їхньою двосторонньою зустріччю в Німеччині.

"Я хочу подякувати нашим німецьким і французьким колегам за тверду і принципову позицію, за підтримку позиції України і висловити надію на те, що ми зможемо знайти достатньо аргументів, щоб Росія, нарешті, повернулася за стіл переговорів і нарешті почала імплементувати "мінські домовленості", - сказав Порошенко.

Він повідомив, що зустрічі з Меркель обговорить "дорожню карту" Мінських домовленостей.

За його словами, зараз бойовики обстрілюють Авдіївську промзону з артилерії, встановленої в житлових районах Донецька і Ясинуватої, "щоб українські військові не мали можливості відкрити вогонь".

"Це варварські методи ведення вогню", - сказав Порошенко.

За його словами, Україна поінформувала про це ОБСЄ, а російська сторона відмовилася реагувати на запити.

"Ми впевнені в тому, що на сьогодні потрібні об'єднані та рішучі дії для того, щоб мотивувати російську сторону бути за столом переговорів, імплементувати в повному обсязі Мінські домовленості, передусім їхній компонент безпеки, припинити вбивства, в тому числі цивільного населення Донбасу", - додав Порошенко.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила стурбованість у зв'язку з ескалацією ситуації на Донбасі. При цьому вона назвала переговори в нормандському форматі єдино правильним шляхом для врегулювання ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram