ГоловнаПолітика

Супрун звинуватила поліцію у тиску на МОЗ

"У будь-який момент робота міжнародних організацій і весь закупівельний цикл можуть бути паралізовані".

Супрун звинуватила поліцію у тиску на МОЗ
Фото: 24tv.ua

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що співробітники Національної поліції тиснуть на Міністерство охорони здоров'я через передачу закупівель ліків міжнародним організаціям.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Тиск на МОЗ через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям триває. 24 січня до нас у міністерство приходив старший оперуповноважений департаменту захисту економіки Національної поліції з метою доступу до документів. Постанова, з якою по документи МОЗ прийшли слідчі, прострочена, її термін дії минув 19 січня", - написала Супрун.

За її словами, поліція почала розслідувати, як Програма розвитку ООН закупила для МОЗ ліки за сімома держпрограмами.

"На думку тих, хто ініціював слідство - за завищеними цінами. Дивним чином подібні припущення розходяться з підрахунками громадських організацій і міністерства", - написала Супрун.

Вона також вважає, що візити правоохоронців можуть стати регулярними, оскільки і міністерство, і Кабмін підтримують закупівлі ліків через міжнародні організації.

"Для нас це означає, що боротьба з нашою командою і рішеннями тільки набирає обертів, і в будь-який момент робота міжнародних організацій і весь закупівельний цикл можуть бути паралізовані", - додала Супрун.

Нагадаємо, в січні проти Супрун почалася інформкампанія, головним речником якої виступив директор Інституту серця, кардіохірург Борис Тодуров. Напередодні депутати від Опозиційного блоку зареєстрували проект постанови про визнання незадовільною роботи Супрун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram