ГоловнаПолітика

Прихильникам насильницької націоналізації потрібно прикусити язика, - Курячий

Нардеп пропонує займати більш конструктивну точку зору.

Прихильникам насильницької націоналізації потрібно прикусити язика, - Курячий
Фото: litsa.com.ua

"Всім, хто говорить про насильницьку націоналізацію, потрібно прикусити язика! Це погубить економіку України", - нардеп Максим Курячий.

Таку думку висловив в студії "Еспрессо-ТВ" народний депутат Максим Курячий (фракція БПП), повідомляє ТСН.

Як приклад, він навів скандал навколо націоналізації торгової мережі "АТБ". Депутат вважає, що це ставить під загрозу продовольчу безпеку країни, працює проти її економіки і українського споживача. "По-перше, однозначно, конкретно і предметно: це абсолютна нісенітниця. І загалом я нікому не раджу вести будь-які розмови щодо націоналізації приватних корпорацій. Таких як, наприклад, "АТБ". А якщо хтось раптом починає про це говорити, раджу негайно прикусити язика. Оскільки всі ці розмови - можу вас точно запевнити - хтось може використовувати з метою дестабілізації економіки України! По-друге, націоналізація абсолютно неможлива, оскільки порушує головний принцип ринкової економіки - право на приватну власність, яке гарантовано Конституцією України!", - каже Курячий.

За його словами, націоналізація неможлива, оскільки це удар по ринку рітейлу. І вкрай негативний сигнал інвесторам. "Який дурень до нас прийде, якщо це станеться? - каже нардеп. - Взагалі, якщо говорити мовою цифр (а вони мені відомі, оскільки я працюю в профільному комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики), мережа магазинів "АТБ" - це майже 800 магазинів! І що характерно, в цій мережі продаються продукти за найнижчими цінами в країні. Сміливо можна сказати, що це соціальний бізнес".

"Ці 800 магазинів щодня відвідує близько 2,5 мільйона покупців України. А це вже аргумент для продовольчої безпеки держави. Що стосується податків, за нашими підрахунками, тільки в 2016 році корпорація "АТБ" заплатила державі приблизно 5 млрд. грн. І додатково тільки за минулий рік було створено 6,5 тисячі робочих місць. Тому я всім пропоную займати більш конструктивну точку зору. І якщо ти не хочеш шкодити інтересам країни, треба негайно зупинити цю маячню про націоналізацію. Не потрібно витрачати час на ці небезпечні ігри!", - резюмував Курячий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram