ГоловнаПолітика

Україна буде доповнювати позов проти Росії, поданий в Міжнародний суд ООН

"До слухань ми можемо подавати нові факти".

Україна буде доповнювати позов проти Росії, поданий в Міжнародний суд ООН

Україна буде доповнювати позов проти Росії, який був поданий минулого тижня в Міжнародний суд ООН у Гаазі, новими фактами порушення прав людини.

Про це "Інтерфаксу-Україна" сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ми передаємо їх європейській стороні, але головне, що вони будуть використовуватися у суді в рамках наших доказів. Адже те, що ми подали, ми зараз повністю конструюємо весь блок фактів, ми його будемо доповнювати. До слухань ми можемо подавати нові факти", - сказав міністр.

Він додав, що, наприклад, "по Карпюку і Клиху було кілька прізвищ, зараз ми будемо розширювати цей список, тобто в принципі ми будемо над цим працювати постійно".

Він пояснив, що, з одного боку ця робота спрямована на зміцнення санкцій проти Російської Федерації, а з іншого, це посилення позовної позиції. "Ми повинні демонструвати, що ці порушення тривають, ми їх збираємо", - сказав глава МЗС України.

Нагадаємо, 16 січня 2017 року Україна подала позов у Міжнародний суд ООН для притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму та дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов поданий в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram