ГоловнаПолітика

Суд заарештував підозрюваних у справі про замах на Геращенка

Автомобіль з нардепом планували підірвати.

Суд заарештував підозрюваних у справі про замах на Геращенка
Антон Геращенко
Фото: Александр Ратушняк

Шевченківський райсуд Києва заарештував двох підозрюваних у справі про організацію замаху на життя нардепа Антона Геращенка.

Про це сам Геращенко написав у фейсбуці, коментуючи інформацію видання "Країна" про те, що замах міг бути інсценуванням.

"Щодо заяв російських пропагандистських ЗМІ і їх філій в Україні про нібито інсценування замаху на мене, то при публікації вашої брехні, прошу врахувати, що вчора ввечері Шевченківський районний суд заарештував двох підозрюваних у справі про замах на моє життя на два місяці, без права внесення застави", - зазначив Геращенко.

За його словами, при виборі запобіжного заходу суд врахував як обсяг наведених слідчими і прокурорами доказів про причетність до планування та підготовки вбивства, так і факт того, що одного з двох затриманих  достроково амністовано окупаційною владою Криму і спецслужбами РФ для участі в підривній роботі проти України.

За 112 статтею Кримінального Кодексу обом затриманим загрожує міра покарання аж до довічного ув'язнення.

Депутат натякнув, що його автомобіль планували підірвати, і провів паралелі з вбивством журналіста Павла Шеремета.

При цьому Геращенко вважає мотивом підготовки замаху його роль у створенні бази даних про сепаратистів "Миротворець".

Нагадаємо, в суботу голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що спецслужба запобігла спробі замаху на життя народного депутата, який планувався і координувався з території Росії. Ім'я нардепа названо не було.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що замах готували на Антона Геращенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram