ГоловнаПолітика

Хомутиннік зустрівся з лідером Республіканської партії в Палаті представників США

Сторони обговорили питання важливості поглиблення двосторонніх відносин між Україною та США

Хомутиннік зустрівся з лідером Республіканської партії в Палаті представників США
Фото: 24tv.ua

Голова депутатської групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік під час візиту в США з нагоди інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа зустрівся з впливовими американськими політиками.

Про це повідомляється на офіційній сторінці партії "Відродження" у Facebook.

Так, Віталій Хомутиннік поспілкувався з головою Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США, представником Республіканської партії Едом Ройсом і лідером Республіканської партії в Палаті представників США Кевіном Маккарті.

Під час зустрічі сторони обговорили питання важливості поглиблення двосторонніх відносин між Україною та США, необхідності допомоги США у встановленні миру на Сході України.

"Американські політики запевнили, що відносини між Україною і США після обрання нового президента Дональда Трампа будуть поглиблюватися. А позиція Республіканської партії в українському питанні є чіткою і послідовною - США, як надійний партнер України, і надалі буде надавати необхідну підтримку нашій державі", - підкреслив Хомутиннік.

Ед Ройс раніше активно брав участь в питанні досягнення миру в Україні. Зокрема, в березні 2014 року подав законопроект про підтримку України, засуджуючи втручання Росії в Україну. У березні 2015 року виступив з доповіддю, де засудив політику умиротворення і дипломатії Барака Обами у вирішенні конфлікту між Росією і Україною, і закликав надати нашій країні військову допомогу. Також пропонував США розробити новий підхід для боротьби з російською пропагандою.

Лідер республіканської більшості в Палаті представників США Кевін Маккарті у березні 2015 року відвідував Україну з офіційним візитом. Зокрема, він зазначав, що в Палаті представників Конгресу США підтримують Україну, і підкреслював, що тема України набирає дедалі більшу вагу в американському суспільстві. Кевін Маккарті є лідером Республіканської партії в Палаті представників США з 2014 року, обраний конгресменом від Штату Каліфорнія.

Нагадаємо, 20 січня у США відбулася церемонія інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа. Як відомо, деякі українські політики полетіли у Вашингтон на урочистості з нагоди інавгурації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram