ГоловнаПолітика

Харків відмовився змінювати назву проспекту Героїв Сталінграда

Міськраді пропонували перейменувати проспект на честь загиблого бійця АТО.

Харків відмовився змінювати назву проспекту Героїв Сталінграда
Фото: yandex.ua

Харків не змінюватиме назву проспекту Героїв Сталінграда.

Про це йдеться у відповіді мера Геннадія Кернеса на сайті міськради на петицію про перейменування проспекту на честь загиблого бійця АТО Мирослава Мисли.

Він зазначає, що під дію закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки" не підпадають назви топонімів, пов'язаних з опором і вигнанням нацистських окупантів з України. А, на думку місцевих чиновників, звільнення Харкова у 1943 році стало логічним продовженням подій Сталінградської битви. Чотири з 10 дивізій, які брали участь у визволенні Харкова, до цього брали участь у Сталінградській битві.

Також у відповіді під петицією перелічено харків'ян, у тому числі героїв Радянського Союзу, які брали безпосередню участь у Сталінградській битві.

Крім того, наголошено, що Сталінградська битва - це власна назва видатної історичної події, в її назві закладено назву міста Сталінграда (нині Волгограда), а не Йосипа Сталіна.

У зв'язку із цим робоча група Харківської міськради прийшла до висновку, що перейменовувати проспект Героїв Сталінграда не потрібно.

Нагадаємо, що в Києві проспект Героїв Сталінграда збираються перейменувати на честь композитора Володимира Івасюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram