ГоловнаПолітика

Справа шести екс-міліціонерів щодо злочинів проти активістів Майдану передана до суду

Заступник прокурора Дніпровського району Києва оголошений в розшук.

Справа шести екс-міліціонерів щодо злочинів проти активістів Майдану передана до суду
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо колишнього першого заступника начальника Дніпровського районного управління міліції м. Києва, заступника начальника відділу та чотирьох слідчих цього ж відділу за фактами незаконних дій проти 10 учасників Євромайдану в лютому 2014 року в Києві.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

Екс-міліціонерів звинувачують у фальсифікації матеріалів справ, незаконному затриманні та притягненні до кримінальної відповідальності спільно з працівниками органів прокуратури 10 завідомо невинних осіб за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року в Києві.

"Дії начальника слідчого відділу та його заступника кваліфіковано як одних із організаторів та виконавців цих злочинів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України. Дії слідчих кваліфіковано як виконавців злочинів за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 372 КК України", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі інформують, що "досудове розслідування в іншій частині триває. Збираються та перевіряються на предмет допустимості та достатності докази щодо можливості притягнення до кримінальної відповідальності співучасників вчинення цих злочинів (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів) та за іншими епізодами злочинної діяльності", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що за цими епізодами злочинів в окремих провадженнях також притягнуто до кримінальної відповідальності прокурора прокуратури м. Києва та двох слідчих органів внутрішніх справ, обвинувальні акти щодо яких передані до суду, а також заступника прокурора Дніпровського району м. Києва. Останнього оголошено в розшук і слідчим суддею надано дозвіл на його затримання.

Раніше повідомлялося, що Інтерпол розгляне відновлення розшуку Януковича наприкінці січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram