ГоловнаПолітика

7 поліцейських звільнено, 9 отримали дисциплінарне покарання через перестрілку в Княжичах (оновлено)

Серед покараних - начальник поліції Києва і голова Шевченківського райуправління.

7 поліцейських звільнено, 9 отримали дисциплінарне покарання через перестрілку в Княжичах (оновлено)
Фото: knk.media

Нацполіція притягнула до дисциплінарної відповідальності 20 поліцейських у зв'язку з подіями в Княжичах, коли загинули п'ятеро правоохоронців у перестрілці один з одним.

Про це Українським Новинам повідомив заступник голови Нацполіції - начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко.

"Наказ вже є. Службове розслідування завершено, висновок вже також є... Це понад 20 осіб, притягнених до дисциплінарної відповідальності", - сказав він.

Вакуленко зазначив, що міра покарання в них різна, залежно від дисциплінарного проступку кожного.

Оновлення. На сайті МВС України пізніше з'явилося офіційне повідомлення про результати перевірки. У ньому йдеться, що за підсумками розслідування сімох поліцейських звільнено, ще дев'ятеро отримали дисциплінарне покарання.

З посад звільнено: начальника карного розшуку Києва, який відповідав за підготовку і проведення операції; керівників оперативної служби столичного главку поліції, які повинні були забезпечувати координацію між підрозділами; низку керівників Шевченківського райуправління поліції, які неправильно проаналізували оперативну інформацію; відповідального представника управління поліції охорони, який несвоєчасно поінформував про злочин; оперуповноваженого департаменту карного розшуку, який несвоєчасно доповів оперативну інформацію.

Серед дев'ятьох поліцейських, які отримали дисциплінарне покарання, виявилися начальник поліції Києва Андрій Крищенко і керівник Шевченківського райуправління поліції Герман Приступа. Їх попередили про неповну посадову відповідність.

Нагадаємо, вранці 4 грудня 2016 року в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецпризначенців КОРД проводив операцію із затримання грабіжників. На місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, яке зреагувало на сигналізацію, що спрацювала в одному з сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 6 грудня повідомив, що слідчі Генпрокуратури вбачають у діях координаторів операції в Княжичах ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків. За словами Луценка, команда скерувати КОРД була неправильною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram