ГоловнаПолітика

Прокуратура отримала копію заяви Януковича з проханням ввести війська РФ в Україну

ООН підтвердила держзраду президента-втікача.

Прокуратура отримала копію заяви Януковича з проханням ввести війська РФ в Україну
Виктор Янукович
Фото: rbc.ua

Військова прокуратура отримала від ООН фотокопії заяви Віктора Януковича з проханням ввести в Україну російські війська.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в Фейсбуці.

"Головна військова прокуратура отримала від постійного представництва України офіційний лист секретаріату ООН із наданням українській стороні завіреної офіційною печаткою ООН фотокопії заяви Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести війська Російської Федерації в Україну і всі офіційні матеріали, які були додані від РФ до заяви представника РФ в ООН Чуркіна", - написав Луценко.

Він наголосив, що всі отримані українським слідством матеріали ООН визнала офіційними документами.

"Слідство отримало беззаперечні документальні докази держзради Януковича. Дозвіл на оприлюднення мною даних досудового слідства отримані від старшого прокурора в провадженні про держзраду Януковича", - додав Луценко.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року Луценко в Святошинському райсуді Києва повідомив, що Януковичу оголошено підозру в державній зраді.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використати російські війська на території України. Згодом, як зазначив Луценко, це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram