ГоловнаПолітика

У суді на фото з мітингу 26 лютого Чийгоза не виявлено, - адвокат

Наступне судове засідання призначено на 17 січня.

У суді на фото з мітингу 26 лютого Чийгоза не виявлено, - адвокат
Ахтем Чийгоз

При вивченні у Верховному суді Криму фотографій з мітингу 26 лютого 2014 в Сімферополі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза на них не виявили.

Про це заявив адвокат Чийгоза Микола Полозов, відео виступу якого голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв опублікував у Facebook.

Згідно з інформацією Полозова, протягом першої половини засідання 16 січня суд продовжив вивчати докази, представлені прокурором, а саме фотографії з мітингу 26 лютого 2014 року.

"Досліджено фотографії до 14:24. Станом на цей час ніяких масових заворушень на фотографіях зафіксовано не було. Також не було зображень Ахтема Чийгоза, що суперечить свідченням постраждалих свідків. Вони стверджували, що Чийгоз якимось чином давав учасникам мітингу команди і розпорядження, пересувався по коридору, який вибудовували мітингувальники", - зазначив адвокат.

Раніше в понеділок Полозов повідомив, що в суді в "справі Чийгоза" оголосили свідчення "потерпілого" без його присутності.

Полозов повідомив, що наступне судове засідання призначено на 17 січня.

Нагадаємо, Чийгоза затримано 29 січня 2015 року. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, "за підозрою в організації і участі в масових заворушеннях". Йдеться про події 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту біля будівлі кримського парламенту в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram