ГоловнаПолітика

НАБУ затримало шістьох підозрюваних у розкраданні 50 млн гривень, отриманих за урожай

Двоє підозрюваних заарештовані.

НАБУ затримало шістьох підозрюваних у розкраданні 50 млн гривень, отриманих за урожай
Фото: 112.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали шістьох осіб, причетних до організації схеми, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 50 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

"Зазначені особи (два керівники держпідприємства (Кіровоградська обл.), підлеглого Національній академії аграрних наук, і чотири представники комерційних компаній), що змовилися, в 2015-2016 роках заволоділи урожаєм держпідприємства і надалі легалізували викрадене", - йдеться в повідомленні.

Керівник держпідприємства і представник комерційної компанії повідомлені про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Одному з них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 5 млн гривень застави, до іншого застосовано цілодобовий домашній арешт.

Трьох представників комерційних структур і ще одного керівника згаданої держкомпанії, задіяних в корупційній схемі, про підозру повідомлять протягом доби. НАБУ і САП наполягатимуть на обранні для них запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, під час обшуку в агрохолдингу СБУ вилучила $400 тис. і злитки золота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram