ГоловнаПолітика

У Мін'юсті відкрили інформацію про 10 з 12 кандидатів на посаду головного люстратора (оновлено)

Інформацію про Олександра Татарченка та Сергія Нагорного чомусь не оприлюднили.

У Мін'юсті відкрили інформацію про 10 з 12 кандидатів на посаду головного люстратора (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив про освіту і місце роботи 10 з 12 кандидатів на конкурс голови люстраційного департаменту при Міністерстві юстиції, зазначивши, що законодавством "такий крок" не передбачений.

Про це йдеться на сторінці Петренка в Facebook.

"Незважаючи на те, що законодавством не передбачено оприлюднення інформації про кандидатів, ми підемо на цей крок. Прозорість усіх процесів відбору - це наша принципова позиція, адже нам вкрай важливо продемонструвати, що ніяких підкилимних ігор у цьому процесі немає. Також хочу відзначити, що ніяких "своїх" кандидатів ми не маємо. Тому нам дуже важливо, щоб журналісти і громадськість провели серйозний аналіз усіх претендентів, а потім прийшли на конкурс для того, щоб забезпечити його максимальну прозорість і публічність", - написав він.

З даними кандидатів можна ознайомитися в списку:

У цьому списку немає двох кандидатів. Про Татарченка Олександра В'ячеславовича відомо тільки, що він подавав заявку на посаду прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. А вся інформація про Нагорного Сергія Сергійовича зводиться до того, що він був кандидатом на посаду в НАБУ.

Петренко додав: якщо серед представлених кандидатів не буде гідної персони, буде проведено ще один конкурс.

Як відзначають працівники департаменту, зараз там працює тільки один із чотирьох керівників відділу. Оскільки в. о. голови департаменту так і не було призначено Ганну Калинчук, робота люстраційного департаменту заблокована.

"Нині в департаменті є тільки один керівник відділу. Всього їх четверо. Це блокує роботу, тому що з усіх питань потрібно "бігати" до заступника міністра. Будь-який підпис, папір, ручка і т.д. І це - не нормально! Департамент працює тільки з огляду на високу можливість самоорганізуватися і тому, що хоч мене і не призначили в. о., фактично я виконую функції керівника", - сказала Ганна Калинчук у коментарі LB.ua.

Оновлення. Кількість кандидатів на посаду голови люстраційного департаменту при Міністерстві юстиції зменшилася - Олександр Татарченко та Сергій Нагорний зняті з конкурсу, оскільки не відповідають його вимогам. Про це сказав заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов у коментарі LB.ua.

"Двоє не проходять за вимогами - подали документи, але не відповідають вимогам", - сказав Пєтухов.

Нагадаємо, 22 листопада 2016 року Петренко заявив, що Міністерство юстиції призначить виконувачем обов'язків директора департаменту з питань люстрації Ганну Калинчук замість Тетяни Козаченко, яка напередодні звільнилася. Але призначення Калинчук не відбулося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram