ГоловнаПолітика

Пашинський попросив ГПУ опублікувати фрагменти відеодопиту під час очної ставки

Народний депутат опублікував звернення до генпрокурора на фейсбуці.

Пашинський попросив ГПУ опублікувати фрагменти відеодопиту під час очної ставки
Фото: 24tv.ua

Народний депутат Сергій Пашинський звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням опублікувати фрагменти відеодопиту очної ставки його і другого фігуранта справи В'ячеслава Хімікуса. 

"Я не прихильник розголошення таємниці слідства. Слідча група повинна працювати спокійно і не піддаватися тиску. Але з огляду на істерію, яку роздмухують проплачені ЗМІ соратників Януковича, змушений просити генпрокурора про публікацію фрагментів резонансного відеодопиту очної ставки, яка відбулася минулої п'ятниці", - написав у фейсбуці Пашинський, опублікувавши звернення до Луценка.

"Звертаюся до Вас у зв'язку зі значним суспільним резонансом з приводу інциденту, що стався 31.12.2016 року за моєї участі на дорозі в с. Хлепча і численними помилковими заявами з боку Хімікуса В.Є., зокрема про доведення моєї вини в інциденті за результатами проведення одночасного допиту від 13.01.2017 року. Такі заяви є популістськими, висловлені з порушенням вимог Кримінально-процесуального кодексу України, і, з огляду на підписання про нерозголошення даних досудового слідства, підпадають під кримінальну відповідальність за статтею 387 Кримінального кодексу України.

З метою об'єктивного висвітлення цього процесу, прошу оприлюднити такі фрагменти відеозапису одночасного допиту від 13.01.2017, що висвітлюють питання:

1. Чи був у руках Пашинського С.В. пістолет, коли він вийшов з автомобіля (показання Хімікуса В.Є.).

2. Що говорив Пашинський С.В. перед першим пострілом (показання Хімікуса В.Є.).

3. Чи наближався після першого пострілу Хімікус В.Є. до Пашинського С.В. з пляшкою в руці і чи завдав він удару (показання Олійника Я.).

4. Чи падав Пашинський С.В. після удару пляшкою по голові (показання Олійника Я.).

5. Чи залишалася після удару по голові Пашинського С.В. в руках Хімікуса горловина пляшки з зазубреними краями (показання Хімікуса В.Є.).

6. На яку відстань відкинуло Хімікуса В.Є. після пострілу Пашинського С.В.

7. На якій відстані від мікроавтобуса перебував Хімікус після поранення (оприлюднити схему місця огляду події і фотографії).

8. Чи змінювалися свідчення Пашинського С.В. протягом слідства, в тому числі і ті, які він надав 13.01.2017 року.

Наполягаю на об'єктивному і неупередженому розслідуванні кримінального провадження".

Джерело: http://censor.net.ua/n423435

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram