ГоловнаПолітика

Байден порадив Україні боротися з корупцією і співпрацювати з МВФ

Віце-президент США визнав неможливість виборів у "ДНР" і "ЛНР".

Байден порадив Україні боротися з корупцією і співпрацювати з МВФ
Фото: пресс-служба президента

Віце-президент США Джозеф Байден закликав Україну продовжувати боротьбу з корупцією, співпрацювати з МВФ і проводити жорсткі реформи.

Про це він сказав на спільному з президентом Петром Порошенком брифінгу.

"Я хочу закликати народ України: продовжуйте демонструвати свою прихильність до верховенства права, продовжуйте боротьбу з корупцією, наполягайте на прозорості, розслідуйте в судовому порядку чиновників, які витрачають державні кошти на своє збагачення... Продовжуйте працювати з МВФ, щоб запровадити жорсткі реформи, які забезпечать стійкість економіки", - сказав Байден.

При цьому віце-президент США визнав, що Україна поки що не може виконати свої зобов'язання в політичній частині Мінських домовленостей, які передбачають вибори в окупованій частині Донбасу і надання їй особливого статусу.

"Політична частина угоди не може бути реалізована до тих пір, поки не припиниться насильство з боку Росії. Тільки після того, як Росія і її посередники на Сході виконають свої зобов'язання з припинення бойових дій і дадуть Донбасу встановити мир і безпеку, можна очікувати від країни виконання своїх політичних зобов'язань", - зазначив Байден.

Нагадаємо, в понеділок віце-президент США Джозеф Байден прибув в Україну.

20 січня пройде інавгурація нового президента США Дональда Трампа. Віце-президентом при ньому стане Майк Пенс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram