ГоловнаПолітика

СТБ показав "Битву екстрасенсів" з російськими військовими, які воювали на Донбасі

Після скандалу телеканал припиняє показ передачі.

СТБ показав "Битву екстрасенсів" з російськими військовими, які воювали на Донбасі
Мужчина в камуфляже, заявивший, что он "служил" в Украине
Фото: стоп-кадр с видео

Телеканал СТБ 15 січня показав епізод передачі "Битва екстрасенсів", учасниками якого стали російські військовослужбовці. Один з них заявив, що "служив" в Україні.

Одним з випробувань у цьому епізоді, який треба було пройти екстрасенсам, був покинутий будинок, де шестеро російських військових влаштували засідки на різних поверхах. Екстрасенсам потрібно було пройти повз них, спустившись із даху на перший поверх, і вийти у двір. Один з учасників, чоловік-екстрасенс, сказав про одного з військових, що "він воював і зовсім недавно". Коли ведуча уточнила в нього - чи служив військовий у Сирії, екстрасенс відповів: "Ні. Україна". Військовий пізніше підтвердив на камеру, що "служив" в Україні, повідомляє "Детектор Медіа".

Кілька секунд програми, в якому екстрасенс з'ясовує, де саме воював росіянин, були вирізані телеканалом СТБ.

"Битву екстрасенсів" випускає телеканал ТНТ (Росія), СТБ лише показує її в ефірі.

Після скандалу голова правління ЗАТ "Міжнародний Медіа Центр - СТБ" Володимир Бородянський у фейсбуці попросив пробачення за інцидент.

"У неділю, 15 січня, ми показали програму "Битва екстрасенсів" виробництва телеканалу ТНТ (Росія). У цій програмі показані люди в камуфляжі, за контекстом програми - це російські колишні і/або діючі військові. Росія і Україна, з вини Росії, ворогують, російські військові присутні на Донбасі, Росія анексувала Крим. Показ цієї програми з морального погляду неприпустимий. Мені соромно. Я прошу пробачення в телеглядачів. Ми прийняли такі рішення: 1. Припинити показ програми "Битва екстрасенсів" виробництва телеканалу ТНТ. 2. Звільнити співробітників, які допустили вихід програми в ефір", - зазначив він.

Власник СТБ - бізнесмен Віктор Пінчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram