ГоловнаПолітика

ГПУ закрила справу проти нардепа зі 133 млн гривень готівки

Руслан Демчак надав довідки про сплату податків.

ГПУ закрила справу проти нардепа зі 133 млн гривень готівки
Фото: reformclub.org.ua

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти нардепа від БПП Руслана Демчака, порушене за підозрою в ухилянні від сплати податків після того, як депутат вказав в електронній декларації, що зберігає 133 млн гривень готівкою.

Демчак у своєму фейсбуці виклав відповідь ГПУ на свій запит.

"Для тих, хто відстежує питання мого е-декларування та перевірки правдивості наданих даних, повідомляю, що пройшов перевірку Генеральної прокуратури України та Державної фіскальної служби України на предмет сплати податків на доходи, зазначені в е-декларації. Надав усі декларації і платіжки зі сплати податку на доходи фізичних осіб, починаючи з 2007 року. Результатом перевірки є підтвердження відсутності скоєння кримінального правопорушення. Кримінальне провадження через відсутність події злочину закрито", - зазначив нардеп.

Фото: facebook.com/ruslan.demchak

Нагадаємо, в грудні стало відомо, що Генеральна прокуратура почала розслідувати можливе ухилення від сплати податків п'ятьма депутатами Верховної Ради - Нестором Шуфричем (фракція "Опозиційний блок"), Русланом Демчаком (фракція "Блок Петра Порошенка"), Геннадієм Бобовим (група "Відродження"), Олександром Супруненком і В'ячеславом Константиновським (обидва - позафракційні).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram